Verrassende straatacts,
muziek, kunst- en een
brocante en antiekmarkt

Verrassende straatacts,
muziek, kunst en een
brocante- en antiekmarkt

We hebben slecht nieuws. Het Almere Haven Festival, dat gepland stond op 4, 5 en 6 september, zal helaas niet plaatsvinden dit jaar. De huidige Corona-crisis zorgt voor te veel onzekerheid bij alle partijen. In overleg met de gemeente, sponsoren en andere betrokkenen is dit besluit genomen. Inmiddels zijn de pijlen gericht op 2021, waarbij het jubileum van het Almere Haven Festival alsnog uitbundig gevierd zal worden in Haven. Lees meer

 

Let op: Onderstaand programma is van 2019. Het programma van 2020 zal in de zomer bekend worden gemaakt.

Tijdens het festival zijn er op zaterdag en zondag leuke straatacts. Op zaterdag verrassen jonge musici van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest tussen 13.00 en 16.00 uur met korte straatacts het publiek in het winkelcentrum. Op bijzondere plekken en op onverwachte momenten maken zij het publiek attent op het zaterdagavondconcert. Zowel zaterdag als zondag treedt Camerata Trajectina op. Zij doen een kleine selectie uit het programma ‘Het oor van Rembrandt’. Om 13.00 uur is het concert op de brug voor kerkcentrum Goede Rede en om 14.30 uur bij het eerste kunstwerk Het Gezin op de Markt te horen. Er wordt op oude instrumenten gespeeld. Het concert maakt onderdeel uit van de serie Nieuw Land/Oude Muziek.

Kom naar het Almere Haven Festival voor o.a. de leukste straatacts en marktjes! Naast de straatacts zijn er ook diverse klassieke concerten en muzikale optredens te bewonderen in Almere Haven. Kortom, genoeg cultuur om de dag mee te vullen!

Tijdens het Rabobank Almere Haven Festival zijn er op zaterdag en zondag leuke straatacts. Op zaterdag verrassen jonge musici van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest met korte straatacts het publiek in het winkelcentrum. Op bijzondere plekken en op onverwachte momenten maken zij het publiek attent op het zaterdagavondconcert.

Lees meer

Op de Markt vind je op zaterdag en zondag het Wijnfestival Almere, met gezellige Franse muziek op het terras, Op de Kerkgracht staan beide dagen tientallen kramen waar kunstenaars hun werken aan de man brengen. Op zondag halen liefhebbers van oude spulletjes hun hart op tijdens de grote brocante- en antiekmarkt.

 

Kom naar het Almere Haven Festival voor o.a. de leukste straatacts en marktjes! Naast de straatacts zijn er ook diverse klassieke concerten en muzikale optredens te bewonderen in Almere Haven. Kortom, genoeg cultuur om de dag mee te vullen!

Verrassende
acts

AJSO
Op zaterdag verrassen jonge musici van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest tussen 13.00 en 16.00 uur met korte straatacts het publiek in het winkelcentrum. Op bijzondere plekken en op onverwachte momenten maken zij het publiek attent op het zaterdagavondconcert.

 

Camerata Trajectina

Zowel zaterdag als zondag treedt Camerata Trajectina op. Zij doen een kleine selectie uit het programma ‘Het oor van Rembrandt’. Om 13.00 uur is het concert op de brug voor kerkcentrum Goede Rede en om 14.30 uur bij het eerste kunstwerk Het Gezin op de Markt te horen. Er wordt op oude instrumenten gespeeld. Het concert maakt onderdeel uit van de serie Nieuw Land/Oude Muziek.

 

Uniek samenspel Brassband Almere en carillon

Tijdens het Almere Haven Festival staat ook dit jaar het bijzondere samenspel tussen de Brassband Almere en het carillon van de Goede Redetoren in Almere Haven weer op stapel. Het carillon wordt afwisselend bespeeld door de twee Almeerse stadsbeiaardiers Gerda Peters en Bauke Reitsma, terwijl het geheel onder de bezielende leiding staat van dirigent Rolf Hoogenberg. Bekende nummers als Skyfall, Greatest Hits van Queen, Polar Express en The Last of Mohicans staan op het programma. De Brassband zal zich ook zonder carillon laten horen. Andersom klinkt ook het carillon twee keer solo met onder andere Scott Joplins The Entertainer.

 

Het concert Brassband Almere en Carillon klinkt van 15.30-16.30 uur voor de Goede Rede aan de Kerkgracht in Almere Haven. Na afloop is het voor belangstellenden mogelijk om de toren te beklimmen en de stadsbeiaardiers te ontmoeten.

 

Carillon concerten

Zondag is er een speciaal programma. Het gebouw Goede Rede èn het orgel bestaan in 2019 precies 40 jaar. Op 8 september 1979 werd Goede Rede geopend voor de bewoners van Almere Haven. Sindsdien is het orgel door vele amateurs, kleine en grote organisten bespeeld tijdens kerkdiensten maar ook in concerten. Zondag is er tussen 13.00 en 16.00 uur inloop en wordt het orgel bespeeld door organisten van vroeger en nu, onder anderen André Potter, Cees Noordhoek, Freddy Lusken, Anneke van Huissteden, Kees Schuurman.

 

Kunstenaarsvereniging Flevoland

De Kunstenaarsvereniging Flevoland bestaat 30 jaar en verzorgt op zaterdag op de Markt een interactieve installatie.

 

Suburbia in de Buurt

Op zondag verzorgt Suburbia in de Buurt op de Markt een installatie waarbij bezoekers met koptelefoons naar fragmenten van Almere mijn Trots kunnen luisteren.

Kunstmarkt ‘Kunst aan de Kade’

 

Zaterdag 5 september
11.00 tot 17.00 uur

Op zaterdag verandert de Havenkom in de Kunstmarkt ‘Kunst aan de Kade’. Kunstliefhebbers kunnen hier kunst bekijken en kopen. Meer dan zestig professionele en amateurkunstenaars uit het hele land tonen en verkopen hun mooiste schilderijen, aquarellen, sieraden en design. Sommige kunst wordt zelfs ter plekke gemaakt! Nog een lege ruimte aan de muur in je huis of een plekje om je arm? Tik dan een prachtig kunstwerk of een sierlijke armband op de kop.

Grootste brocante- en
antiekmarkt van Flevoland

 

Zondag 6 september
11.00 tot 18.00 uur

De Brocante- en Antiekmarkt is een belangrijk onderdeel van het Rabobank Almere Haven Festival. Het is al jarenlang de grootste Brocante- en Antiekmarkt van Flevoland. Er is een grote variëteit aan oude en antieke producten uit (groot)moeders tijd, zoals verzamelobjecten, curiosa, servies, glazen, bestek, zilverwerk, boeken, meubels, oud speelgoed en leuke hebbedingetjes. De kwaliteit van de spullen is hoog. Wie houdt van lekker struinen langs mooie spullen en op zoek is naar dat ene brocante exemplaar, mag deze markt daarom echt niet missen!

 

Een kraam huren? Meld je aan.

Brocante markt