Rabobank Havenkom Proeverij: lekkere hapjes, speciale bieren en goede wijnen

Rabobank Havenkom Proeverij: lekkere hapjes, speciale bieren en goede wijnen

Dankzij het Wijnfestival, de Bierproeverij én de Rabobank Havenkom Proeverij is er genoeg te smullen tijdens het Almere Haven Festival. Geniet drie dagen lang op de Rabobank Havenkom Proeverij waarin restaurants uit Almere Haven hun lekkerste hapjes presenteren die je voor een klein bedrag kunt proberen. Of geniet van speciaal gebrouwen biertjes en goede wijnen op de Havenkom Proeverij. Dit onderdeel is te vinden op een prachtige locatie in de havenkom, compleet met een groot terras met uitzicht over de haven. Op de Markt kun je genieten van de lekkerste wijntjes op het Wijnfestival.

Rabobank Havenkom Proeverij

Op de Rabobank Havenkom Proeverij maak je op een leuke en lekkere manier kennis met de Almeerse ‘kaart’. Proef de heerlijkste gerechten uit de verschillende keukens in de havenkom. Alle deelnemende restaurants bieden een heerlijke selectie van hun mooiste gerechten aan. Ook zijn er bierbrouwers uit het hele land aanwezig om hun speciale zelfgebrouwen bieren te schenken tijdens de bierproeverij.

vrijdag 6 september, 16.00 tot 22.00 uur

zaterdag 7 september, 13.00 tot 23.00 uur

zondag 8 september, 12.00 tot 18.00 uur

Proeven maar!

Deelnemers aan de Rabobank Havenkom Proeverij zijn nog niet bekend.

Havenkom proeverij

Bierproeverij

Kom heerlijke bieren van verschillende brouwers proeven op de Bierproeverij. De brouwers staan bij de Havenkom Proeverij. De Bierproeverij heeft een eigen proefpaviljoen en muziekpodium, met uitkijk over de havenkom. Combineer deze proeverij met de hapjes van de overburen en drink er een wijntje bij!

 

 Wat moet je weten
• Geen eigen glaswerk meenemen – er wordt alleen in onze officiële glazen geschonken
• Glas kost € 3,00 excl. bier – eventueel € 2,00 retour bij inleveren
• Bier kost € 2,50 per stuk (bij iedere brouwer)

Deelnemers

De deelnemers zijn nog niet bekend

vrijdag 6 september, 16.00 tot 23.30 uur
zaterdag 7 september, 13.00 tot 23.30 uur
zondag 8 september, 12.00 tot 18.00 uur

Wijnfestival Almere met
nostalgische wijntrucks

Opnieuw is de Markt in Almere Haven dit jaar de locatie van het Wijnfestival Amere met nostalgische wijntrucks. Op zaterdag 7 en zondag 8 september staan de wijntrucks en kramen opgesteld met traditionele wijnen uit verschillende Europese landen en wijnen uit de nieuwe wereldlanden zoals Nieuw Zeeland, Australië, Zuid-Afrika, Chili en Argentinië.

 

Bij de Winebar on Wheels kunnen wijnmunten worden gekocht waarmee bij alle verkooppunten wijn kan worden besteld en gedronken. Bij de wijntrucks staan miniterrasjes met barkrukken en bistro-setjes om rustig te genieten van een glas wijn. Naast de wijntrucks is er ook een foodtruck met bijpassende hapjes en een “koffiebus” met de lekkerste espresso’s en cappuccino’s. De combinatie met de kunstmarkt en sfeervolle muziek zorgt voor een lekker Frans sfeertje.

Het Wijnfestival brengt de meeste wijntrucks uit Nederland naar Almere Haven. De deelnemende wijnspecialisten weten alles over wijn en hoe je een goed glas wijn op de juiste temperatuur schenkt. Wijnliefhebbers mogen dit jaarlijks terugkerende wijnfestival met een gezellig Frans sfeertje dan ook niet aan zich voorbij laten gaan.

 

Deelnemers aan het wijnfestival zijn:

– Winebar on Wheels
– Granada Wijnen
– Sandor Wijnimport
– Meisjes van de Wijn
– De Borker Koffiebus
– B&C Nosing and Tasting

 

Zaterdag 7 september van 13.00 tot 20.00 uur
Zondag 8 september van 13.00 tot 17.00 uur

De Borker Koffiebus is vanaf 10.00 uur aanwezig.