Rabobank Havenkom Proeverij: lekkere hapjes, speciale bieren en goede wijnen

Rabobank Havenkom Proeverij: lekkere hapjes, speciale bieren en goede wijnen

Dankzij het Wijnfestival, de Bierproeverij én de Rabobank Havenkom Proeverij is er genoeg te smullen tijdens het Almere Haven Festival. Geniet drie dagen lang op de Rabobank Havenkom Proeverij waarin restaurants uit Almere Haven hun lekkerste hapjes presenteren die je voor een klein bedrag kunt proberen. Of geniet van speciaal gebrouwen biertjes en goede wijnen op de Havenkom Proeverij. Dit onderdeel is te vinden op een prachtige locatie in de havenkom, compleet met een groot terras met uitzicht over de haven. Op de Markt kun je genieten van de lekkerste wijntjes op het Wijnfestival.

Rabobank Havenkom Proeverij

Op de Rabobank Havenkom Proeverij maak je op een leuke en lekkere manier kennis met de Almeerse ‘kaart’. Proef de heerlijkste gerechten uit de verschillende keukens in de havenkom. Alle deelnemende restaurants bieden een heerlijke selectie van hun mooiste gerechten aan. Ook zijn er bierbrouwers uit het hele land aanwezig om hun speciale zelfgebrouwen bieren te schenken tijdens de bierproeverij.

vrijdag 6 september, 16.00 tot 22.00 uur

zaterdag 7 september, 13.00 tot 23.00 uur

zondag 8 september, 12.00 tot 18.00 uur

Proeven maar!

Deelnemers aan de Rabobank Havenkom Proeverij zijn nog niet bekend.

Havenkom proeverij

Bierproeverij

Kom heerlijke bieren van verschillende brouwers proeven op de Bierproeverij. De brouwers staan bij de Havenkom Proeverij. De Bierproeverij heeft een eigen proefpaviljoen en muziekpodium, met uitkijk over de havenkom. Combineer deze proeverij met de hapjes van de overburen en drink er een wijntje bij!

 

 Wat moet je weten
• Geen eigen glaswerk meenemen – er wordt alleen in onze officiële glazen geschonken
• Glas kost € 3,00 excl. bier – eventueel € 2,00 retour bij inleveren
• Bier kost € 2,50 per stuk (bij iedere brouwer)

Deelnemers

De deelnemers zijn nog niet bekend

vrijdag 6 september, 16.00 tot 23.30 uur
zaterdag 7 september, 13.00 tot 23.30 uur
zondag 8 september, 12.00 tot 18.00 uur

Wijnfestival Almere met
nostalgische wijntrucks

Opnieuw is de Markt dit jaar dé  locatie van  het Wijnfestival met nostalgische wijntrucks op de Markt. Op zaterdag 7 en zondag 8 september staan er wijntrucks en kramen opgesteld met wijnen uit verschillende Europese landen en uit de nieuwe wereld als Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika, Chili en Argentinië.

 

De wijn wordt per glas verkocht en kan gedronken worden op het gemeenschappelijke terras, compleet met bistrozitjes, parasols en tenten. De combinatie met de kunstmarkt zorgt voor een Frans sfeertje dat wordt versterkt door Franse muziek op het terras. Naast de nostalgische wijntrucks is er ook een foodtruck met heerlijke hapjes en een koffietruck met de lekkerste espresso’s en cappuccino’s.

Het Wijnfestival brengt alle wijntrucks die in Nederland beschikbaar zijn, naar het Almere Haven Festival. De deelnemende wijnspecialisten weten alles over wijn en hoe je een goed glas wijn schenkt. Wijnliefhebbers mogen dit Wijnfestival met een gezellig Frans sfeertje op de Markt daarom ook niet aan zich voorbij laten gaan!

 

Deelnemers
De deelnemers zijn nog niet bekend.

 

zaterdag 7 september, 11.00 tot 20.00 uur
zondag 8 september, 11.00 tot 17.00 uur