Het laatste nieuws

Jubileumeditie van Almere Haven Festival kan dit jaar nog niet plaatsvinden

Deze week heeft de organisatie van het Almere Haven Festival in overleg met alle betrokken partijen moeten besluiten, dat de 20e editie helaas ook dit jaar niet kan plaatsvinden. De jubileumeditie van het evenement stond gepland van 3 tot en met 5 september in de havenkom en het centrum van Almere Haven. Door de samenloop van omstandigheden rondom corona is het risico voor de organisator en sponsoren te groot.

“Met pijn in het hart moeten wij concluderen dat de vooruitzichten voor begin september te onzeker zijn om een Havenfestival in 2021 te organiseren. Na overleg met wethouder Hilde van Garderen, sponsoren, het Nederlands Philharmonisch Orkest en zorgvuldige afweging van de situatie rondom covid, de vaccinatiestrategie en voortgang daarvan, hebben we besloten dit jaar het festival niet te houden,” aldus Nik Smit, directeur van Almere City Marketing en organisator van het Almere Haven Festival.

“Het Almere Haven Festival is een openbaar inloopevenement zonder hekken en toegangscontrole. Dat willen we natuurlijk graag zo houden, maar echt alle andere denkbare opties om dit event coronaproof te maken zijn door ons uitgewerkt en overwogen,” vervolgt Bob van der Kolk, evenementencoördinator bij Almere City Marketing aan. “Zoals we de omstandigheden tot nu toe zien ontwikkelen, met een hardnekkig virus, vaccinatieproblematiek en -uitdagingen, de kans op mutanten, potentiële hoge druk bij de veiligheidsdiensten en nog vele andere onzekerheden, vinden we het risico onverantwoord groot om nu verdere organisatorische kosten te gaan maken voor de voorbereiding. De vijf stappen van het onlangs door de overheid gepresenteerde openingsplan bieden op dit moment ook onvoldoende perspectief voor ons festival, aangezien dat pas mogelijk is als alle maatregelen zijn opgeheven. En heel realistisch, dat is pas de laatste stap waarvan niemand weet wanneer dat precies zal zijn.”

Ook voor het Nederlands Philharmonisch Orkest, dat op de zaterdagavond traditiegetrouw de hoofdact verzorgt tijdens het populaire Havenkom Concert, is het niet denkbaar dat zij de normale voorbereiding kunnen treffen voor een groot concert met koor en alles wat erbij komt kijken. Daarnaast kunnen zij in geen geval op het podium met anderhalve meter hun optreden verzorgen. Voor Almere City Marketing is het geen optie om een sterk verkleinde versie te houden, zeker omdat het de 20e editie zou zijn. Daarom is nu besloten het festival niet door te laten gaan dit jaar. De organisatoren richten zich nu op een jubileumeditie in het Floriadejaar 2022. Het zal dan gaan plaatsvinden van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september 2022.

Almere City Marketing en Omroep Flevoland brengen Almere Haven Festival de huiskamer in

Het gratis toegankelijke Yakult Havenkom Concert is elk jaar weer het drukbezochte hoogtepunt van het Rabobank Almere Haven Festival. Vanwege de coronamaatregelen gaat het festival dit jaar niet door. Om liefhebbers toch te laten genieten van klassieke muziek in de sfeervolle havenkom van Almere Haven, zendt Omroep Flevoland registraties uit van eerdere concerten.
Lees meer

Almere Haven Festival 2020 geannuleerd (coronavirus)

Het Almere Haven Festival, dat gepland stond op 4, 5 en 6 september, zal helaas niet plaatsvinden dit jaar. De huidige Corona-crisis zorgt voor te veel onzekerheid bij alle partijen, aldus organisator Almere City Marketing. In overleg met de gemeente, sponsoren en andere betrokkenen is dit besluit genomen.Lees meer

Bijzondere Botters op het Rabobank Almere Haven Festival

Almere, 30 augustus 2019 – Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september wordt voor de 19e keer het Almere Haven Festival georganiseerd. Drie dagen lang bruist de sfeervolle haven in het oudste deel van Almere van de optredens van bekende orkesten, koren en acts en kan er genoten worden van diverse proeverijen en is er een grote kunst-, antiek- en brocantemarkt. Traditioneel wordt het festival afgetrapt met een spectaculaire botterrace. De deelnemende Botters zijn bovendien hierna door bezoekers te bewonderen en er kan worden meegevaren.

Lees meer

Eindeloos struinen op de grootste brocantemarkt van Flevoland tijdens het Rabobank Almere Haven Festival

Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september wordt voor de 19e keer het Almere Haven Festival georganiseerd. Drie dagen lang bruist de sfeervolle haven in het oudste deel van Almere van de optredens van bekende orkesten, koren en acts en kan er genoten worden van diverse proeverijen. Een populair en drukbezocht onderdeel van het festival is elk jaar de grootste brocante en antiekmarkt van Flevoland op zondag 8 september.Lees meer

Straatacts, muziek, botters, kunst en brocante op Rabobank Almere Haven Festival

Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september staat Almere Haven weer in het teken van muziek, cultuur, varen en lekker eten. Dat weekend wordt voor de 19e keer het Almere Haven Festival georganiseerd. Dit evenement staat bekend om de grote variëteit aan klassieke concerten en muziekoptredens, de gezellige kunst-, antiek- en brocante markten, proeverijen en de bijzondere botters die in de haven zijn aangemeerd.Lees meer

Mozart centraal tijdens Havenkom Concert in Almere

Het Nederlands Kamerorkest geeft op zaterdag 7 september 2019 een concert in de sfeervolle Havenkom van Almere Haven. Het gratis toegankelijke Yakult Havenkom Concert is elk jaar weer het hoogtepunt van het Rabobank Almere Haven Festival, dat dit jaar plaatsvindt van 6 tot en met 8 september 2019. De avond staat in het teken van de grootste componist allertijden: Wolfgang Amadeus Mozart.
Lees meer

Sponsoren Rabobank Almere Haven Festival inspecteren festivallocatie

Samen met drie belangrijke sponsoren ‘inspecteerde’ Nik Smit van Almere City Marketing afgelopen week het festivalterrein in Almere Haven, waar in september voor de 19e keer het Rabobank Almere Haven Festival gaat plaatsvinden. “De havenkom is weer goedgekeurd,” grapt Smit in aanwezigheid van Ferry Huurman, directievoorzitter van Rabobank Almere, Jan-Albert Blaauw, manager Corporate Communication van Yakult en Marcel van Eekhout, directeur van Rosenboom.
Lees meer

Almere Haven Festival trekt ruim 70.000 bezoekers

De 18e editie van het Rabobank Almere Haven Festival in het centrum en de havenkom van Almere Haven heeft ruim 70.000 bezoekers getrokken. Het hele weekend werden bezoekers getrakteerd op een uiteenlopend programma, dat varieerde van klassieke concerten, optredens, botterraces, proeverijen en een enorme brocante- en kunstmarkt. Lees meer