Yakult Havenkom Concert

Almere Haven Festival
goed bereikbaar!

Biografieën

Maxim Emelyanychev, dirigent

Maxim Emelyanychev groeide op in een muzikale familie en is afkomstig uit de Russische plaats Dzerjinsk. Hier begon hij zijn piano-opleiding. Directie studeerde hij aan het conservatorium van Nizjni Novgorod. In 2006 werd hij aan het conservatorium in Moskou toegelaten tot de directieklas van Gennadi Rohzdestvenski. Bij Maria Uspanskaya bekwaamde hij zich op historische toetsinstrumenten. Maxim Emelyanychev speelt bovendien zink, een blaas­instrument uit de Renaissance. De musicus won diverse onderscheidingen. Zo viel hij in de prijzen tijdens het Internationale Concours Musica Antiqua in Brugge (2010) en het Hans von Bülow Concours in Meiningen (2012). Als dirigent is Maxim Emelyanychev actief met verschillende ensembles en orkesten. Hij staat aan het hoofd van Ensemble Il Pomo d’Oro en musiceerde ook met bijvoorbeeld het Philharmonisch Orkest van Nizjni Novgorod, Sinfonia Varsova, het Real ­Orquesta Sinfónica de Sevilla en het Orquesta Nacional de España. Hij is daarnaast oprichter en dirigent van het Jeugd Kamerorkest Veritas.

maxim emelyanychev
maria riccarda wesseling

Maria Riccarda Wesseling, mezzo-sopraan

Als opera-, concert- en liedzangeres heeft Maria Riccarda Wesseling een uitgebreide en veelzijdige carrière opgebouwd. Ze is regelmatig vaste gast in hoofdrollen bij L’Opéra de Paris, Teatro Real Madrid, Staatsoper Berlin, La Monnaie Brussels, Oper Frankfurt, Lyon, Helsinki, New York, Genève, Bilbao en Amsterdam, om er maar een paar te noemen. Als concert- en liedzangeres treedt ze op in de grote concertzalen van Amsterdam, Moskou, Berlijn, Leipzig, Zürich en Barcelona met orkesten als het Mahler Chamber Orchestra, Koninklijk Concertgebouworkest, Gewandhaus Orchestra en Tonhalle Zürich. Ook heeft Maria talloze hoofdrollen gezongen in opera’s variërend van Händel, Gluck, Wagner, Bizet en Berlioz tot Henze, Eötvös, Saariaho en Holliger, waarbij ze samenwerkte met veel vooraanstaande collega’s, regisseurs en dirigenten, zoals Robert Carsen, Placido Domingo, Olivier Py, Mark Minkowski, Riccardo Chailly, Thomas Hengelbrock, Philippe Jarousky, Philippe Herreweghe, Laurent Pelly, Pina Bausch, Krzysztof Warlikowski, Achim Freier, David Zinman, Peter Sellars en Johan Simons.

Hawijch Elders, viool

Hawijch Elders (1998) begon met vioolspelen toen zij zes jaar oud was. Momenteel heeft zij les van Benzion Shamir en Mea Fontijn, aan de Young Talent Academy van Codarts, Rotterdams Conservatorium en Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut. Ook volgde zij masterclasses bij onder anderen Liza Ferschtman en Emmy Verhey. Hawijch won eerste prijzen tijdens de Iordens Viooldagen en bij concoursen van de Stichting Jong Muziektalent.

Hawijch Elders
toonkunstkoor

Toonkunstkoor Amsterdam, koor

Toen in 1829 de Maatschappij ter Bevordering der Toonkunst werd opgericht, was Amsterdam één van de eerste afdelingen die een eigen koor oprichtte. In al die jaren is het Toonkunstkoor Amsterdam uitgegroeid tot een waar muzikaal instituut dat de koortraditie in de hoofdstad hooghoudt. Het koor bestaat uit uitstekend geschoolde amateurzangers. Door die hoge kwaliteit verleent het met grote regelmaat medewerking aan producties van de Nederlandse symfonieorkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Daarbij schuwen de zangers het niet om ook lastig repertoire uit de 20e eeuw uit te voeren dat maar zelden bij amateurkoren te vinden is. Niet voor niets dus dat zij in hun lange geschiedenis optraden onder legendarische dirigenten als Otto Klemperer, Bruno Walter, Eduard van Beinum en Bernard Haitink. Een belangrijke pijler in het repertoire van Toonkunstkoor Amsterdam, dat sinds 2003 onder leiding staat van Boudewijn Jansen, is de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion in het Koninklijk Concertgebouw.

Bekijk routes

Routes 

 

Vanuit Lelystad
Vanuit Lelystad wordt het verkeer omgeleid via de Buitenring en de Hogering (omleidingsroute A). De huidige werkzaamheden op de Hogering zijn dan afgerond. Het verkeer kan dan via de A6 richting Almere Haven rijden en via  afslag Almere Haven (afslag 4) naar het evenement.

 

Vanuit het Gooi
Vanuit het Gooi kunnen de Stichtse Brug en de Waterlandseweg (afrit 36) worden gebruikt. Vanwege werkzaamheden geldt hier een snelheidsbeperking. Via oprit 5 de A6 op en bij afrit Almere Haven (afrit 4) eraf en rechtsaf richting Almere Haven.

 

Vanuit Amsterdam, Vechtstreek en het Gooi
Vanuit Amsterdam, Vechtstreek en het Gooi kan de via de A1 naar de A6  worden gereden. Het verkeer wordt zoveel mogelijk aangespoord de Hogering te volgen, maar de afritten Almere Stedenwijk (afrit 3), Almere Haven (afrit 4) en Almere Stad (afrit 5) zijn te bereiken voor bestemmingsverkeer via een uitvoegstrook naar de linkerbaan. Bezoekers aan het Almere Haven Festival kunnen gebruikmaken van deze route. Onderaan afrit Almere Haven (afrit 4) kan het verkeer bij de verkeerslichten naar rechts.

 

Routes naar huis

Richting Amsterdam, Vechtstreek en het Gooi zijn geen beperkingen. Verkeer richting Lelystad of verder naar het noorden volgt een omleidingsroute via afrit 5, Waterlandseweg en de A27. Het verkeer vanuit het Gooi dat via de Stichtse Brug is gekomen kan op dezelfde manier naar huis.

 

De A6 bij Almere wordt afgesloten in verband met de sloop van het westelijke deel van het viaduct Buitenhout (Tussenring). Er komt een nieuw, breder viaduct in verband met de verbreding van de A6.