Test je zeemans-
benen met een
bottertocht

Test je zeemans-
benen met een
bottertocht

Altijd al een bottertocht willen maken? Traditioneel wordt het Rabobank Almere Haven Festival op vrijdag geopend met de spectaculaire Botterrace, georganiseerd door de Stichting tot behoud van de Almeerse botter AM1. Dit is een bijzondere netwerkbijeenkomst voor het Almeerse bedrijfsleven. Het is spectaculair om te zien hoe de botters rond 16.00 uur de havenkom binnenvaren.

 

Ook zin in een heerlijke bottertocht op het Gooimeer?

Meevaren kan op zaterdag 1 en zondag 2 september tijdens het Botterfestival.

Test je zeemansbenen en maak een leuke bottertocht van ongeveer een half uur. De prijs is € 4,00 voor volwassenen en € 2,00 per kind. Omdat er veel vraag was naar een langere tocht kunnen belangstellenden ook een uurtje het water op. De kosten bedragen dan € 6,00 per persoon. Verder is de Reddingsbrigade Almere aanwezig met een reddingsboot waarmee tegen een kleine vergoeding een supersnelle tocht over het Gooimeer kan worden gemaakt. De Reddingsbrigade heeft een formele taak ten aanzien van evacuatie en hulpverlening bij overstromingsrampen en laat zien met wat voor materiaal zij deze reddingsacties uitvoeren.

Klaar voor de Almeerse bottertocht of een snelle vaart op een reddingsboot? Kom naar het Almere Haven Festival en beleef het mee! Blijf je liever aan land? Ook daar is tijdens het Haven Festival genoeg te doen zoals de Havenkom Proeverij, de gezellige markten en diverse muziekoptredens.

Test je zeemansbenen
met een bottertocht

Zaterdag 1 en zondag 2 september
12.00 tot 17.00 uur

Botter varen