Almere Haven Festival
goed bereikbaar!

Almere Haven Festival
goed bereikbaar!

Bereikbaarheid Almere Haven Festival

De bereikbaarheid van het Rabobank Almere Haven Festival is dit jaar weer goed. Zowel per fiets, met de bus, per taxi(busje) of met de auto. Wie met de auto komt moet wel rekening houden met extra reistijd en een omleiding. De A6 bij Almere Buiten wordt afgesloten in verband met de sloop van het westelijke deel van het viaduct Buitenhout (Tussenring). Er komt een nieuw, breder viaduct in verband met de verbreding van de A6.

Er wordt gewerkt aan de verbreding van de A6 en daardoor zijn vanuit het noorden (Almere Buiten, Lelystad) omleidingen ingesteld. Voor vrijdag en zondag zijn er nagenoeg geen omleidingen, zaterdag kan de bezoeker er volgens Rijkswaterstaat vijftien tot dertig minuten langer over doen.

Inwoners van Buiten worden omgeleid via de Buitenring of de Hogering in de richting van Amsterdam en dan via de A6 naar Almere Haven. Ook kan de Hagevoortdreef worden genomen en via de Veluwedreef naar de A6 worden gereden.

 

Vrijdagavond
Vrijdag wordt niet voor 20.00 uur gestart met de afsluiting van de A6. Rond dat tijdstip begint het concert van AJSO en is het publiek al aanwezig. Voor vrijdag is de hinder voor bezoekers minimaal.

 

Zaterdag
In verband met de omleidingen wordt aangeraden extra reistijd aan te houden.

 

Zondag
De afsluiting zal tot uiterlijk 10.00 uur duren. Omdat alle activiteiten later starten is er voor de bezoekers geen vertraging te verwachten.

 

 

Fiets
In de directe omgeving van het festival zijn verschillende mogelijkheden om de fiets neer te zetten.

 

Bus
De buslijnen 1 en 3 van Maxx stoppen in Almere Haven Centrum. Uit het Gooi rijdt buslijn 151 naar deze bushalte, eveneens buslijnen 327 en 328 van R-NET. Het is nog enkele minuten lopen naar de havenkom en de Markt/Kerkgracht.

 

Taxi en taxibusje
Bezoekers die met de taxi(bus) komen, kunnen het beste aangeven dat de chauffeur kan rijden naar Restaurant Bij Brons (Sluis 3). Op deze manier bereik je gemakkelijk het evenemententerrein.

 

Vragen
Heb je vragen over de bereikbaarheid? Neem contact op met VVV Almere via 036 548 50 41 tijdens de volgende openingstijden:

 

Ma. 12:00 – 18:00 uur
Di. wo. en vr. 10:00 – 18:00 uur
Do. 10:00 – 21:00 uur
Za. 10:00 – 18:00 uur
Zo. 12:00 – 17:00 uur

Routes 

 

Vanuit Lelystad
Vanuit Lelystad wordt het verkeer omgeleid via de Buitenring en de Hogering (omleidingsroute B). De huidige werkzaamheden op de Hogering zijn dan afgerond. Het verkeer kan dan via de A6 richting Almere Haven rijden en via afslag 4 naar het evenement.

Vanuit het Gooi
Advies voor bezoekers uit de richting Utrecht en Hilversum wordt geadviseerd op de A27 vlak over de Stichtse Brug de afslag naar Zeewolde te nemen (afrit 36) en bij de verkeerslichten naar links (Waterlandseweg) op te rijden. Via oprit 5 de A6 op richting Almere Haven (Amsterdam) en de volgende afslag (afrit 4) eraf en rechtsaf richting Almere Haven rijden.

Vanuit Amsterdam, Gooi en Vechtstreek
Vanuit Amsterdam, Gooi en Vechtstreek kan de via de A1 naar de A6 worden gereden. Volg dan niet Alle richtingen (omleiding L), maar de parallelweg. De afritten Almere Stedenwijk (afrit 3), Almere Haven (afrit 4) en Almere Stad (afrit 5) zijn te bereiken. Bezoekers aan het Almere Haven Festival kunnen gebruikmaken van deze route. Onderaan afrit Almere Haven (afrit 4) kan het verkeer bij de verkeerslichten naar rechts.

Routes naar huis

 

Richting Amsterdam, Gooi en Vechtstreekzijn geen beperkingen.

Verkeer richting Lelystad of verder naar het noorden volgt een omleidingsroute L via afrit 5 (Waterlandseweg) en de A27.

Het verkeer naar Utrecht vanuit het Gooi dat via de Stichtse Brug is gekomen kan op dezelfde manier naar huis.

Bekijk routes

Routes 

 

Vanuit Lelystad
Vanuit Lelystad wordt het verkeer omgeleid via de Buitenring en de Hogering (omleidingsroute A). De huidige werkzaamheden op de Hogering zijn dan afgerond. Het verkeer kan dan via de A6 richting Almere Haven rijden en via  afslag Almere Haven (afslag 4) naar het evenement.

 

Vanuit het Gooi
Vanuit het Gooi kunnen de Stichtse Brug en de Waterlandseweg (afrit 36) worden gebruikt. Vanwege werkzaamheden geldt hier een snelheidsbeperking. Via oprit 5 de A6 op en bij afrit Almere Haven (afrit 4) eraf en rechtsaf richting Almere Haven.

 

Vanuit Amsterdam, Vechtstreek en het Gooi
Vanuit Amsterdam, Vechtstreek en het Gooi kan de via de A1 naar de A6  worden gereden. Het verkeer wordt zoveel mogelijk aangespoord de Hogering te volgen, maar de afritten Almere Stedenwijk (afrit 3), Almere Haven (afrit 4) en Almere Stad (afrit 5) zijn te bereiken voor bestemmingsverkeer via een uitvoegstrook naar de linkerbaan. Bezoekers aan het Almere Haven Festival kunnen gebruikmaken van deze route. Onderaan afrit Almere Haven (afrit 4) kan het verkeer bij de verkeerslichten naar rechts.

 

Routes naar huis

Richting Amsterdam, Vechtstreek en het Gooi zijn geen beperkingen. Verkeer richting Lelystad of verder naar het noorden volgt een omleidingsroute via afrit 5, Waterlandseweg en de A27. Het verkeer vanuit het Gooi dat via de Stichtse Brug is gekomen kan op dezelfde manier naar huis.

 

De A6 bij Almere wordt afgesloten in verband met de sloop van het westelijke deel van het viaduct Buitenhout (Tussenring). Er komt een nieuw, breder viaduct in verband met de verbreding van de A6.