Havenkom Concert in Almere in Italiaanse sferen

Het Nederlands Philharmonisch Orkest geeft op zaterdag 1 september 2018 een concert in de sfeervolle Havenkom van Almere Haven. 

Het gratis toegankelijke Yakult Havenkom Concert is elk jaar weer het hoogtepunt van het Rabobank Almere Haven Festival, dat dit jaar plaatsvindt van 31 augustus tot en met 2 september 2018. Het belooft een zwoele avond te worden met veel Italiaanse klassiekers, gezongen door Soojin Moon-Sebastian (sopraan), Paulo Ferreira (tenor), Maria Riccarda Wesseling (mezzo-sopraan) en het Toonkunstkoor Amsterdam. Violist en Classic Young Master Hawijch Elders maakt haar debuut bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Highlights uit opera’s
Tijdens het Yakult Havenkom Concert speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Maxim Emelyanychev onder meer highlights uit de opera’s Nabucco (Verdi), Simon Boccanegra (Verdi), La Traviata (Verdi), Madame Butterfly (Puccini), Turandot (Puccini), Gioconda (Ponchielli) en Les Contes d’Hoffman (Offenbach). Daarnaast staan er stukken van Britten, Dvorák en De Sarasate op het programma. De presentatie van de avond is in handen van Gregor Bak. Bak is naast presentator ook musicoloog; dat maakt hem de ultieme gastheer van deze avond.

Operaorkest
Het Nederlands Philharmonisch Orkest is samen met het Nederlands Kamerorkest hét operaorkest van Nederland. Het orkest heeft net een geweldig seizoen afgesloten in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam en kreeg juichende recensies. ‘De Italiaanse dirigent Michele Mariotti zet deze Forza gloedvol neer, geholpen door een uitstekend spelend Nederlands Philharmonisch Orkest’, schreef de Volkskrant over de opera La forza del destino van Verdi.

Rabobank Almere Haven Festival
Het Rabobank Almere Haven Festival vindt dit jaar voor de achttiende keer plaats in de Havenkom en het winkelcentrum van Almere Haven. Het festival duurt drie dagen en bestaat onder meer uit de Rabobank Havenkom Proeverij, het Rosenboom vrijdagavondconcert met het Almeerse Jeugd Symfonie Orkest, de kunstmarkt in het weekend, een vaartocht op het Gooimeer met botters en bijzondere straattheateracts in het centrum. Als afsluiter is er op zondag de grootste brocante en antiekmarkt van Almere en Flevoland. Voor meer info zie www.almerehavenfestival.nl

Yakult & Almere City Marketing
Yakult is net als vorig jaar de hoofdsponsor van het Havenkom Concert. Yakult voelt zich sterk verbonden met klassieke muziek en is daarom ook al 25 jaar hoofdsponsor van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Almere City Marketing, de stichting ter promotie van de stad Almere, is samen met partners in de stad, organisator van het Rabobank Almere Haven Festival. Vorig jaar trok het festival 70.000 bezoekers.

za 1 september 2018, 20.15 u
Havenkom, Almere

Nederlands Philharmonisch Orkest
Maxim Emelyanychev, dirigent
Toonkunstkoor Amsterdam
Soojin Moon-Sebastian, sopraan
Paulo Ferreira, tenor
Maria Riccarda Wesseling, mezzo-sopraan
Hawijch Elders, viool
Gregor Bak, presentatie
Laurence Dale, regie

Programma
Verdi – Va, Pensiero (Slavenkoor) uit de opera Nabucco
Verdi – Come in quest’ora bruna (Amelia aria) uit de opera Simon Boccanegra
Ponchielli – Danza delle Ore del Giorno uit de opera Gioconda
Ponchielli – La Gioconda ‘Cielo e Mar’ uit de opera Gioconda
Britten – Storm uit Four Sea Interludes
Dvorák – Rusalka, op.114 ‘Song to the Moon’
De Sarasate – Fantasie voor viool en orkest, op.25 ‘Carmen fantasie’
Puccini – Or vienmi ad adornar / Coro a bocca chiusa uit de opera Madame Butterfly
Verdi – Brindisi (drinklied) uit de opera La Traviata
Puccini – In Questa Reggia uit de opera Turandot
Offenbach – Belle Nuit, ô nuit d’ivresse uit de opera Les Contes d’Hoffman
Puccini – Cosi comanda uit de opera Turandot
Puccini – Nessun Dorma uit de opera Turandot

Foto: Maarten Feenstra