Straatacts, muziek, kunst en brocante op Rabobank Almere Haven Festival

Het Rabobank Almere Haven Festival staat bekend om de leukste straatacts en gezelligste marktjes. Nieuw dit jaar is het Wijnfestival Almere, met gezellige Franse muziek op het terras, dat zowel zaterdag als zondag wordt gehouden op de Markt. Op de Kerkgracht staan beide dagen tientallen kramen waar kunstenaars hun werken aan de man brengen. Op zondag halen liefhebbers van oude spulletjes hun hart op tijdens de grote brocante en antiekmarkt.

Op zaterdag en zondag veranderen de Kerkgracht en de Markt in het centrum van Almere Haven in een knusse Kunstmarkt. Kunstliefhebbers kunnen hier kunst bekijken en kopen. Meer dan zestig professionele en amateurkunstenaars uit het hele land tonen en verkopen hun mooiste schilderijen, aquarellen, sieraden en design. Sommige kunst wordt zelfs ter plekke gemaakt. Wie nog een lege ruimte aan de muur in huis heeft of een lege plek om de pols, tikt hier ongetwijfeld een prachtig kunstwerk of een sierlijke armband op de kop.

De brocante en antiekmarkt is al jarenlang de grootste van Flevoland. Er is een grote variëteit aan oude en antieke producten uit (groot)moeders tijd, zoals verzamelobjecten, curiosa, servies, glazen, bestek, zilverwerk, boeken, meubels, oud speelgoed en leuke hebbedingetjes. De kwaliteit van de spullen is hoog. Wie houdt van lekker struinen langs mooie spullen en op zoek is naar dat ene brocante exemplaar, mag deze markt daarom niet missen.

Op zaterdag verrassen jonge musici van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest met korte straatacts het publiek in het winkelcentrum. Op bijzondere plekken en onverwachte momenten maken zij het publiek attent op het zaterdagavondconcert. Op zaterdag en zondag is de Markt dé plek voor de straatacts van Theater Gajes. Dit gezelschap voert op beide dagen drie keer een leuke familievoorstelling op. Op zondag zijn er bijzondere optredens van theatergezelschap Groot Wild. Zij verzorgen een bijzondere openlucht voorstelling, geïnspireerd op de kunstenaar Mondriaan.

Naast de straatacts zijn er ook diverse klassieke concerten en muzikale optredens te bewonderen in Almere Haven.

Bekijk meer informatie hier.