Test je zeemansbenen met een bottertocht op het Rabobank Almere Haven Festival

Wie zin heeft in een heerlijke bottertocht op het Gooimeer moet zeker een bezoekje aan het Rabobank Almere Haven Festival brengen. Meevaren op een van de botters kan op zaterdag 2 en zondag 3 september tijdens het Botterfestival of met een snelle reddingsboot van de Almeerse Reddingsbrigade.

Traditioneel wordt het Rabobank Almere Haven Festival op vrijdag geopend met de spectaculaire Botterrace, georganiseerd door de Stichting tot behoud van de Almeerse botter AM1. Dit is een bijzondere netwerkbijeenkomst voor het Almeerse bedrijfsleven. Het is spectaculair om te zien hoe de botters rond 16.00 uur de havenkom binnenvaren.

Wie liever zelf een keer meevaart op een authentieke botter, komt op zaterdag en zondag aan zijn trekken tijdens een leuke bottertocht van ongeveer een half uur. De prijs is € 4,00 voor volwassenen en € 2,00 per kind. Omdat er veel vraag was naar een langere tocht kunnen belangstellenden ook een uurtje het water op. De kosten bedragen dan € 6,00 per persoon.

Verder is de Reddingsbrigade Almere aanwezig met een reddingsboot waarmee tegen een kleine vergoeding een supersnelle tocht over het Gooimeer kan worden gemaakt. De Reddingsbrigade heeft een formele taak ten aanzien van evacuatie en hulpverlening bij overstromingsrampen en laat zien met wat voor materiaal zij deze reddingsacties uitvoeren.

Voor wie liever aan land blijft is er ook genoeg te doen zoals de Rabobank Havenkom Proeverij, de gezellige markten en diverse muziekoptredens.

Bekijk hier meer informatie over het varen tijdens het Rabobank Almere Haven Festival.