Prachtige klassieke concerten tijdens Rabobank Almere Haven Festival

Wie van klassieke concerten houdt, mag het Rabobank Almere Haven Festival van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september niet missen. Er staan prachtige optredens op het programma. Naast de gebruikelijke, zoals het Yakult Havenkom Concert met het Nederlands Kamerorkest en het Toonkunstkoor Amsterdam op zaterdagavond, het Almeers Jeugd Symfonie Orkest op vrijdagavond, het Gitaarspektakel op de zondagmorgen en de shantykoren op zondagmiddag, is het programma dit jaar flink uitgebreid. Zo is er voor het eerst een koffieconcert op zaterdagmorgen met Brassband Almere. Op zondag is er een meezingspektakel van Opera Familia, bekend van Holland’s got Talent. De beiaardiers van kerkgebouw Goede Rede geven op vrijdagavond en zaterdagmiddag twee carillonconcerten.

Het Nederlands Kamerorkest en het Toonkunstkoor Amsterdam brengen op zaterdagavond vanaf 20.00 uur tijdens het Yakult Havenkom Concert highlights uit beroemde opera’s. De presentatie is in handen van Gregor Bak. Hij vertelt welke scène gespeeld gaat worden en wat er in het verhaal aan vooraf is gegaan. Het vrijdagavondprogramma wordt verzorgd door het Almeers Jeugd Symfonie Orkest, kortweg AJSO. Hun repertoire varieert van klassieke werken tot moderne filmmuziek. Onder leiding van dirigent Hans Welle brengen zij op vrijdagavond vanaf 20.00 uur diverse muzikale topstukken.

Dit jaar zijn er twee koffieconcerten. Nieuw is het koffieconcert op zaterdagmorgen door Brassband Almere, dat om 11.30 uur begint. Het ’Gitaarspektakel aan Zee’ is al drie jaar een zeer succesvol onderdeel van het Almere Haven Festival en krijgt daarom een vervolg. Tijdens dit koffieconcert op zondag 3 september vanaf 11.30 uur spelen bijna vijftig gitaristen een bijzonder mooi programma met Spaans temperament. Aansluitend is er een meezingspektakel van Opera Familia. Bekende nummers worden gezongen door deze bekende operafamilie, begeleid door koorleden uit Almere. Almere Haven heeft een prachtig carillon in de toren van kerkgebouw Goede Rede. Tijdens het Rabobank Almere Haven Festival geven de beiaardiers Bauke Reitsma en Gerda Peters diverse carillonconcerten. Op vrijdag is er om 19.00 uur Carillon Jukebox, waarbij de beiaardiers verzoeknummers spelen en zaterdag is er van 13.00 tot 16.00 uur Open Toren met om 14.00 uur samenspel met Brassband Almere.

Toegang tot alle klassieke concerten en muzikale optredens is gratis. Via livebeelden op een groot digitaal scherm naast het podium en op de kade is de muziek van alle concerten op het hoofdpodium extra goed te volgen. Het Yakult Havenkom Concert wordt ook live uitgezonden via Omroep Flevoland.

Bekijk meteen het volledige programma