Veel opera tijdens Havenkom Concert in Almere

Het Nederlands Kamerorkest geeft op zaterdag 2 september 2017 een concert in de sfeervolle Havenkom van Almere Haven. Het gratis toegankelijke Yakult Havenkom Concert is elk jaar weer het hoogtepunt van het Rabobank Almere Haven Festival, dat dit jaar plaatsvindt van 1 tot en met 3 september 2017. Het belooft een zwoele avond te worden met de mooiste aria’s uit de beroemdste opera’s, gezongen door rising star Lilian Farahani (sopraan), Mark Milhofer (tenor), Martijn Cornet (bariton) en het Toonkunstkoor Amsterdam. Alexander Warenberg (cello) maakt zijn debuut bij het Nederlands Kamerorkest.

Highlights uit opera’s

Tijdens het Yakult Havenkom Concert speelt het Nederlands Kamerorkest onder leiding van dirigent Karel Deseure onder meer highlights uit de opera’s Il barbiere di Siviglia (Rossini), Die Zauberflöte (Mozart) en Don Giovanni (Mozart). De presentatie van de avond is in handen van Gregor Bak, in de jaren negentig bekend geworden van de televisieprogramma’s Schoolstrijd, Thank you for the music en Zo Vader Zo Zoon. Bak is naast presentator ook musicoloog; dat maakt hem de ultieme gastheer van deze avond.

Alexander Warenberg

Een speciale rol is er tijdens het Havenkomconcert voor cellotalent Alexander Warenberg. De 19-jarige cellist won in 2016 de eerste prijs op het Nationaal Cello Concours. Onderdeel van zijn prijs is dit optreden met het Nederlands Kamerorkest. ‘Alexander speelt zeer muzikaal en gepassioneerd en zit vol energie. In zijn spel heeft hij alles onder controle. Prachtig!’, schreef de jury destijds over dit talent. Tijdens het Havenkom Concert speelt Alexander Pezzo capriccioso en Nocturne voor cello en orkest van Tsjaikovski.

Operaorkest

Het Nederlands Kamerorkest is samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest hét operaorkest van Nederland. Het orkest heeft net een geweldig seizoen afgesloten in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam en kreeg juichende recensies voor hun uitvoeringen van onder andere Le Nozze di Figaro en Die Entführung aus dem Serail van Mozart. ‘Het Nederlands Kamerorkest bewijst zich een uitstekend, geïnformeerd en actief spelend Mozart-ensemble. Het grijpt je in de ouverture meteen bij de lurven en zorgt regelmatig voor momenten van tederheid en lyriek’, schreef NRC Handelsblad over het orkest in Le Nozze di Figaro. Het Nederlands Kamerorkest speelt tijdens het Havenkom Concert in een maximale bezetting van 40 musici met strijkers, blazers en slagwerk.

za 2 september 2017, 20.00 u
Havenkom, Almere

Nederlands Kamerorkest
Karel Deseure, dirigent
Toonkunstkoor Amsterdam
Lilian Farahani, sopraan
Mark Milhofer, tenor
Martijn Cornet, bariton
Alexander Warenberg, cello
Gregor Bak, presentatie
Laurence Dale, regie

 

MOZART

Delen uit ‘La clemenza di Tito’, ‘Die Zauberflöte’ en ‘Don Giovanni’

DONIZETTI

Delen uit ‘L’elisir d’amore’ en ‘Don Pasquale’

ROSSINI

Delen uit ‘Il barbiere di Siviglia’

TSJAIKOVSKI

Pezzo capriccioso en Nocturne voor cello en orkest

GOUNOD

Delen uit ‘Faust’